Hotell

Drömmer du också dig bort ibland?

Sitter du på jobbet ibland och drömmer om en mysig hotell helg? Ja många svenska gör faktiskt detta, det är betydligt vanligare än vad man tror. Problemet är att priserna för en weekend på ett fint hotell har sprungit iväg dem senaste åren. Men den vanlig svensson inkomst så vill man kanske inte lägga en förmögenhet på en hotell weekend. Men kollar man i Österlen som är en av dem finare delarna i Sverige så kan man komma undan billigt. Det finns en uppsjö olika hotell att välja mellan vilket gör att priserna blir pressade.

Tänk dig själv en helg med din man/fru och bara slappna av. Äta gott, känna lugnet och bara ta igen all tid ni missat tillsammans. Tar man in på ett hotell i Österlen så får man verkligen valuta för pengarna. Omgivningen och atmosfären är helt fantastisk nere i söder. Det finns inte heller några begränsningar på vad man kan och inte kan göra.

Ett problem som man ofta stöter på när man tar in på ett litet billigare hotell är standarden. Betalar man mindre så får man också mindre det är ju att räkna med. Men det många hotell ägare inte tänker på är att småsaker gör mycket. Det behöver inte vara jätte maffigt och pampigt för att det ska kännas lyx. Tar man vara på hotellets miljö och lägger kraft på det ligga extra så blir atmosfären betydligt härligare.

Ska man ta en weekend, så borde man göra det där det inte finns internet. Man ska inte förstöra sin helg med att sitta på telefonen och datorn hela tiden. Att koppla ner en helg kommer få dig att må mycket bättre och känna dig mer laddad när du väl kommer hem. Du kommer orka mer och se världen ur ett annat perspektiv.

Innan du bokar ett hotell så ska du jämföra. Ring runt till alla lämpliga hotell och se vad dem tar för en helg. Det många inte vet om är att det är otroligt enkelt att pruta på hotell nätter. Om du ringer med kortvarsel och det finns lediga rum då är det ju bättre att få dem uthyrda istället för att dem står tomma logiskt va. Även dem större hotell kedjorna går faktiskt med på att hyra ut till ett lägre pris hellre än att ett rum står tomt.

Vad kan man gör när man är i Österlen? Minns ni när ni var riktigt små och marknaderna var fantastiska. Man kunde köpa allt och det var billigt. Marknadsgodiset var helt fantastiskt. Just den känslan kan du återfå när du är i Österlen. I Kivik anordnas nämligen en utav Sverige största marknader Kiviks marknad. Där finns det hundra tals knallar, karuseller och mycket mer.

Ta en weekend på Österlen du kommer inte bli besviken.